Practical Information

Reference: test_guide_2019A

Time and place:

Date: Sunday, July 7, 2019

Time: Meeting 12:20. (New time!  Please make sure to be on time. General instruction will be given by the test proctor at 12:45.) The test will start 13:00.

Place: ”Södra Huset” Stockholm University, Frescati campus, Universitetsvägen 10A, 114 19 Stockholm. Please refer to below for test room (please gather outside the room for test voucher checks).

Level:                                   Room:

N1:                                      House E (Södra Huset E), Room E306

N2:                                      House D (Södra Huset D), Room D416

N3:                                      House D (Södra Huset D), Room D499

N4:                                      House D (Södra Huset D), Room D299

N5:                                      House E (Södra Huset E), Room E319

Directions to campus Frescati:

Roslagsbana and subway/metro

Take the Roslagsbana or the subway/metro to station Universitetet.

Bus

Take Bus 50 from central Stockholm, such as T-centralen and/or Odenplan, or take buss 670/676/639 from Tekniska högskolan or Danderyds sjukhus.

 

For more information about public transport and timetables, please refer to http://sl.se/.

Car

On the right of Roslagsvägen, north of Roslagstull, northbound.

Things to bring on the test day

JLPT voucher (printed on A4 paper), ID with photo, black pencils (HB or NO.2) and erasers.

Attention: If you answered the mark sheet by using other than black pencils, the result score will be 0 because the machine cannot read your answers.

Important information:

  • Cell phones must be turned off during the test (not in silent mode).
  • Watches with memory, communication or translation functions (smart watches) are prohibited.
  • Bags and jackets should be put in the designated area.
  • Eating or drinking is prohibited during the test. Food and drink should be placed in the designated area, together with bags and jackets.
  • It is unfortunately not possible to purchase food/meal in campus Frescati on the test day (shops are closed), though there are vending machines to buy some small snacks and drinks. It is therefore advisable to bring your food or drinks.

Please read the Test Guide sent with the application documents carefully for additional information regarding the test.

Time schedule

Time for assembling 12:20, general information will be given 12:45.

*Below, different test time may be applied for those who taking the JLPT with Special Testing Accommodations.

Level Test sections Test time
N1 Vocabulary, grammar & reading 13:00–14:50 (110 min)
Listening 15:20–16:20 (60 min)
N2 Vocabulary, grammar & reading 13:00–14:45 (105 min)
Listening 15:15–16:05 (50 min)
N3 Vocabulary 13:00–13:30 (30 min)
Grammar & reading 13:50–15:00 (70 min)
Listening 15:20–16:00 (40 min)
N4 Vocabulary 13:00–13:30 (30 min)
Grammar & reading 13:50–14:50 (60 min)
Listening 15:10–15:45 (35 min)
N5 Vocabulary 13:00–13:25 (25 min)
Grammar & reading 13:45–14:35 (50 min)
Listening 14:55–15:25 (30 min)